Dolar İşareti ($) Klavyede Nasıl Yapılır?

Dolar işareti; Amerika Birleşik Devletleri bir diğer adıyla USA para birimi olan doların simgesine verilen isimdir. Amerikan doları ülkemizde olduğu gibi dünyada da en çok kullanılan ve tanınan para birimidir. Günümüzde insanlar dolar simgesi işaretini klavyede yapamıyor ve dolar işareti klavye nasıl yapılır, para işareti, dolar işaretinin anlamı gibi sorular soruyorlar. Bizde nasıList ekibi olarak bu soruların cevabını sizler için derledik.

Hemen sayfayı aşağı kaydırarak dolar işareti klavyede nasıl yapılır resimli ve adım adım öğrenin!

[YÖNTEM-1] Dolar İşaretini Bilgisayarda Yapın!

  1. Windows işletim sistemli bilgisayarlarda dolar işaretini yapmak için sayısal değer tuşlarını kullanın.

Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarınız ile klavye üzerinden [ALT GR] + [4] tuşlarına aynı anda basılı tutun. Ekranda ($) dolar işaretini göreceksiniz.

  • Klavye üst tarafında bulunan sayısal değer tuşları ile bu işlemi gerçekleştirin.

  1. Windows işletim sistemli bilgisayarlar için dolar simgesi yapımı için nümerik tuşları kullanın.

Windows işletim sistemi içerisine eklenen şifreli numaralar ile birçok para işareti yapabileceğiniz gibi dolar simgesi de kolayca yapabilirsiniz. Bunun için klavye sol alt tarafında bulunan [ALT] tuşuna basılı tutarak sağ tarafında bulunan nümerik tuşlar ile sırasıyla [36] girmelisiniz. Yani [ALT] + [36] ile ekranda dolar ($) görebilirsiniz.

  1. MAC işletim sistemli bilgisayarlarda dolar işaretini yapmak için klavyeyi kullanın.

Mac OS X işletim sistemli bilgisayarınıza bağlı klavye üzerinden [Option ⌥ alt] + [4] basılı tutarak ekranda dolar simgesini ($) görebilirsiniz.


[YÖNTEM-2] Dolar İşaretini Mobil Cihazlarda Yapın!

  1. Android işletim sistemli mobil cihazlarınızda ki klavyeyi kullanın.

Android işletim sistemi saf halde gelen versiyonu üzerinde bulunan GBoard klavye uygulaması üzerindeki özel karakter tuşu ile dolar işaretini kolayca yapabilirsiniz.

  • Android işletim sistemli cihazınızda tuş yerleşim yerleri genellikle standarttır.

  1. iOS işletim sistemli mobil cihazlarınızda ki klavyeyi kullanın.

iOS yüklü iPhone ya da iPad cihazlarızın klavyeleri üzerindeki özel karakter menüsü altındaki dolar ikonuna basılı tutarak dolar simgesini seçerek kolayca yapabilirsiniz.


[YÖNTEM-3] *Bonus

  1. Kopyala – Yapıştır yöntemini kullanın.

İşletim sistemi farketmeksizin tüm cihazlarından kopyala yapıştır kullanarak dolar işareti yapabilir ve Facebook, Twitter ve Office programlarında istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

  • ((( $ ))) sol taraftaki parantez içinde bulunan dolar simgesini seçip kopyalayın ve istediğiniz yere yapıştırarak kullanabilirsiniz.