Alkol fiyatlarının git gide arttığı günümüz dünyasında en büyük kolaylık evde bira yapımı olarak belirtilmektedir. Bilindiği üzere söz konusu bu durum bazı zamanlarda ise bireylerin uğraştığı yeni hobiler arasında da sırlanabilmektedir.
Bira içmekten keyif alan ve ev ortamı içerisinde kendi birasını üretmek isteyen bireylerin sık sık araştırdığı konulardan birisi olarak bilinen evde bira yapımı bu yazımız içerisinde detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Sizler de bu konu hakkında birtakım araştırmalar yapıyorsanız, her yönüyle evde bira yapmayı öğrenebilirsiniz.
Evde Bira Nasıl Yapılır?
Bilindiği üzere ev ortamı içerisinde bira yapmanın en önemli adımı belirli birkaç malzemeyi tedarik etmektir. Bu hobiye yeni başlayacak olan kişilere en büyük öneri şeklindedir. Aynı zamanda alınan bazı malzemelerin tek seferlik kullanım ömrü olmadığı da belirtilmektedir. Başka bir deyiş ile tedarik edilen ev yapımı bira malzemeleri için gerekli olan aletler sonrasında tekrar yaparken de kullanıma uygundur.
Peki evde bira yapımı için gerekli olan malzemeler nelerdir? Bu sorunun cevabına göre bakıldığında şerbetçi otlu malt özü, şeker, maya ve temiz bir su yeterli olmaktadır. Sizler de bu başlangıç malzemelerini tedarik ederek gerekli uygulama talimatlarını öğrenmeye geçebilirsiniz.
Ev Yapımı Bira İçin Bira Kitleri
Günümüz dünyasında ev ortamında bira yapabilmek için bira kitlerinin de olduğu bilinmektedir. Söz konusu bu kitler içerisinde su hariç gerekli olan tüm malzemeler yer almaktadır. Aynı zamanda 25 litre kadar büyüklüğünde bir kovanın, termometrenin, kova musluğunun, karıştırma çubuklarının ve hava kilidinin de bu kitler içerisinde yer aldığı görülmektedir. Sizler de evde bira yapımı için bira kiti satın alabilir ve malzemeleri tek tek almak yerine uygulamaya bu şekilde de başlayabilirsiniz.
Evde Bira Yapmak İçin Talimatlar
Bira kitleri ile evde bira yapmak için birtakım talimatların olduğu bilinmektedir. Söz konusu bu talimatlar ise aşağıdaki gibidir.
- Öncelikle şerbetçi otlu malt özü bira kiti ekipmanları arasında olan 25 litrelik kovaya eklenir ve üzerine 23 litre olacak kadar su eklenir,
- Daha sonrasında ise bir kilo şeker ve maya da bu karışıma eklenir,
- Bu aşamadan sonra karıştırılır ve kovanın kapağı hava almayacak bir şekilde kapatılır. Kovanın içerisinde hava kesinlikle girmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde ev yapımı bira bozulabilir,
- Ağzı sıkı bir şekilde hava girmeyecek biçimde kapatılan bu kova üzerine hava kilidi takılır ve iki haftalık fermantasyon sürecine bırakılır,
- Bu süre dolduktan sonra ev yapımı bira hazır olmuştur.
Evde Bira Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Peki evde bira yapımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bu sorunun cevabına göre ortam sıcaklığı öncelikli dikkat edilmesi gerekenlerdendir. Ortam sıcaklığı sabit olmalıdır ve bu ortamlar fermantasyon için tercih edilmelidir.