Metrekare Hesaplama Nasıl Yapılır?
İçeriktekiler
Ev satın alırken ya da ev dekoru yaparken en önemli olaylardan birisi de metrekare hesaplama olayıdır. Çoğu zaman zahmetli ve zor olarak görünene bu olay ufak tefek birkaç ekipman aracılığıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. İnsanlar için büyük öneme sahip arsa metrekare hesaplama, duvar metrekare hesaplama ve hatta halı metrekare hesaplama için en doğru ve kolay yöntemi nasıList ekibi olarak sizler için derledik.
Hemen sayfayı aşağı kaydırarak metrekare hesaplama nasıl yapılır resimli ve adım adım öğrenin.
-
Metrekare hesaplama yapmak için Şerit Metre kullanın.
Şerit metreler metrekare hesaplama işleminde en büyük yardımcınız. Üzerindeki cm ve m ibareleri aynı ölçüm sisteminde tasarlandıkları için metrekare hesaplamayı kolaylaştırır.
- Şerit metre bulamazsanız üzerinde cm ve m ibareleri olan bir mezro benzeri bir araç kullanabilirsiniz.
…
-
Ölçmek istediğiniz alanın uzunluğunu ölçün.
Metrekare, ölçüm alanı veya kat veya alan gibi iki boyutlu bir nesnenin boyutu için bir birimdir. Nesnenin bir tarafını bir köşeden diğerine ölçmek için ölçüm aracınızı kullanın ve sonucu yazın.
- Alan 1 metreden uzunsa, ölçüme hem metreyi hem de santimetre birimini dahil etmeyi unutmayın. Örneğin, “2 metre 35 santimetre.”
…
-
Uzunluğun tamamını bir kerede ölçemezseniz, bunu aşamalar halinde yapın.
Taş parçaları ya da benzeri bir kaç nesne kullanın. Şerit metre ile ilk ölçümünüzü yapın ve biten noktaya kolay hatırlanması için taş parçasını koyun. Tekrar edin ve tüm ölçüm tamamlanana kadar aynı işlemi uygulayın.
…
-
Ölüçümünü yapacağınız alanın genişliği ölçün.
Uzunluk ölçme işleminde olduğu gibi tekrarlayın. Bu kez alanın uzunluğunu ölçtüğünüz tarafa 90 derece olacak şekilde ölçüm yapın.
- Ölçülen alan eğer 1 metreden büyükse ölçümleme yaparken en yakın santimetreyi yazabilirsiniz. (Örneğin: genişlik 1 metre 8 santimetre işaretini biraz geçiyorsa, ondalık veya santimetre ölçümleri kullanmadan ölçümünüz için “1m 8cm” kullanın.
…
-
Ölçümü santimetre ve metreler arası dönüştürün.
Genellikle ölçümler eşit olarak metrelerce bölünmez. Bunun yerine, hem metre hem de santimetre cinsinden bir ölçüm elde edersiniz. (Örneğin: 2 metre 35 santimetre) 1 santimetre = 0.01 metre olduğu için, santimetre ölçüsünü iki ondalık hane sola hareket ettirerek metreye dönüştürebilirsiniz. İşte birkaç örnek:
- 35cm = 0.35m, yani 2m 35cm = 2m + 0.35m = 2.35m
- 8 cm = 0.08 m, yani 1 m 8 cm = 1.08 m
…
-
Alanın uzunluğu ve genişliğini çarparak metrekare hesabını bulun.
Metre cinsinden ölçtüğünüz uzunluk ve genişlik ölçümlerini bir araya getirerek, ölçümlere çarpma işlemi uygulayın. Gerekirse bir adet hesap makinesi kullanabilirsiniz.
- 2,35 m x 1,08 m = 2,538 metrekare (m²).
…
-
Daha doğru bir sonuç almak için sonucu yuvarlayın.
Örneğin, 2.538 metrekarelik uzun ondalıkla biten bir sonuç elde ederseniz, muhtemelen daha az rakamlı bir sayıya, yani 2.54 metrekare sayıya sahip olacaksınız. Muhtemelen şerit metrenin en küçük kısmına doğru bir şekilde ölçmediğiniz için, son rakamlar muhtemelen doğru olmayabilir.
- İki adet aynı birim sayıyı çarptığınızda (metre x metre), cevap her zaman bu birimin karesi şeklinde olur.
Önerilen İçerik >> Üçgen Prizma Hacmi Nasıl Hesaplanır?
Yorum Yap ·