Telefon Kılıfı Kullanmak Neden Önemli?

Telefon kılıfı akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri kullanılmaya başlandı. Telefon kılıfı kullanmanın cihazın ömrünü uzatması ve estetik görünmesinin yanı sıra birçok farklı yararı da vardır. Günümüzde ihtiyaç ve kişisel zevklere göre çeşitli telefon kılıfı modelleri bulmak için internet üzerinden almak çok daha rahat ve hızlı bir seçenek hâline geldi. Telefon kılıfları kullanımı hakkında bilgi almak için konseptaksesuar.com’dan Fatih Kısakürek, bildiklerini paylaştı. 

Telefon kılıfı kullanmanın amacı öncelikli olarak cihazın kullanım ömrünü uzatmak ve cihazı korumaktır. Telefon günlük hayatta en çok toz, ısı ve darbe riskine maruz kalır. Bunu en aza indirgemek ve telefonu sağlıklı bir şekilde kullanmak için kılıf kullanmak çok önemlidir. Cihazın korunmasının yanı sıra ekonomik bir seçimdir. Kılıf, olası bir kaza sonucu, kazanın boyutuna bağlı olarak en az hasarla telefonun uzun süre kullanılmasını sağlar. Böylelikle kullanıcıyı beklenmedik bir masraftan korumuş olur. Kılıf kullanımı telefonun dışını koruduğu gibi iç aksamını dış koşullardan koruyarak daha uzun ömürlü kullanılmasına katkı sağlar. Kılıfın diğer koruyucu özellikleri;

  • Kolay kavrayış sağlama
  • Çizilme ve darbelerden koruma
  • Isıya karşı koruma
  • Toz ve kirden koruma
  • Telefon ömrünü uzatma

Kullanıcıların maksimum korumayı edinmesi için kılıfın yapıldığı malzeme ve buna özel yapılan korumalı modeller çok önemlidir. Telefon kılıfı için kullanılan malzemeler arasında en çok tercih edilen silikon ve kauçuktur. İki tür telefon kılıfı da telefonu çizilme, darbe, ısı ve tozdan korur. Kauçuk (rubber) kılıflar silikonlara oranla darbeye, ısı değişimlerine ve toza karşı daha dayanıklıdır. Bu malzemenin silikona kıyasla daha yüksek düşme ve darbe emme özelliği vardır. Kauçuk kılıf silikon kılıfa oranla daha az yaygındır. Bu nedenle üretim ve kullanım kolaylığı açısından silikon kılıflarda çeşitlilik daha fazladır. 

Bazı silikon modellerde kamerayı da koruyan kaydırmalı bir kapak da bulunur. Bu sayede kamera lensi toz, çizilme ve sıvıdan korunmuş olur. Bu modelin en çok tercih edildiği telefonlar arasında olan iPhone’un çoklu kameralı modelleri yer alır. Güncel olarak iPhone 13 kılıf seçeneklerinde kamera korumalı, lansman ve korumalı cam kılıflar popülerdir. Çoklu kameraya sahip olan  iPhone 12 kılıf modelleri için de bu seçenekler çevrimiçi mağazadan ulaşılabilir. Bu modeller arasında altı kapalı silikon kılıflar en çok tercih edilen modeller arasındadır.

Kullanıcılar tarafından diğer tercih edilen kılıf modeli ise mikadan yapılan şeffaf veya şeffaf renkli kılıflardır. Bu kılıfların birçoğunda telefonun etrafını koruyan silikon bir bant vardır. Silikon kılıflara göre daha ince olduğu ve estetik görünmesi sebebi ile tercih edilirler. Mika kılıflar silikona kıyasla telefonun daha çok nefes almasını sağlar ve bir süre sonra her telefonda oluşan fazla ısınma problemi için de uygun bir seçim olur. Her telefon modeline uygun diğer kılıf modelleri olan kart bölmeli, ipli silikon ve magsafe modelleri de vardır. 

En Son Haberler