Antalya Gezilecek Yerler Nasıl Belirlenir?

Her sene milyonlarca tatilciyi ağırlayan Antalya”a dışarıdan gelen ziyaretçiler için bilinmesi güç bir eylem olan antalya gezilecek yerler belirmeyi sizler için nasıList ekibi olarak derledik.

Hemen sayfayı aşağı kaydırarak antalya gezilecek yerler listesinden en iyi mekanları öğrenin!

[YÖNTEM-1] Antalya Gezilecek Yerleri Öğrenin

  1. Kaleiçi

Antalya’nın tarihi çekirdek kenti adıyla tanımlanan Kaleiçi semti çağlar boyu çeşitli uygarlıklara tanık oldu. Bergama Krallığı döneminde yapılan Kaleiçi’nde bugün pek çok konaklama tesisi var. Sahip olduğu tarihi özellikler turistlerin ilgi odağı. Hadrianus Kapısı, Hıdırlık Kulesi, Yivli Minare, Kesik Minare ve Antalya’nın tarihi limanı, Kaleiçi’nde görülecek başlıca eserler arasında.

  1. Hadrianus Kapısı

Roma İmparatorluğu’nun en ünlü İmparatorlarından Hadrianus, Küçük Asya gezisi sırasında Attaleia’ya da uğradı. Onun onuruna Hadrianus Kapısı inşa ettirildi. Bugün kent içinde Üç Kapılar mevkiinde bulunuyor. Kapı kent surlarından kale içine geçişi sağlıyor.

  1. Düden Şelalesi

Antalya’nın kıyısını şekillendiren falezler, Konyaaltı ile Lara arasında kalan bölümü denizden yüksek bir konuma getirir. Şehrin içinden geçen birçok akarsu falezlerin üzerinden küçük şelaleler yaparak Akdeniz’in derin mavisiyle buluşuyor. Bu şelalelerin en büyüğü Aşağı Düden Şelalesi, 50 metreden gürültüler kopararak Lara’dan denize iner.

  1. Magydos

Antalya kent merkezinin 8 kilometre batısındaki plaj ile askeri bölge arasındaki Magydos’un adı, antik kaynaklarda İÖ. 4. yüzyıldan itibaren yer alıyor. Şu anki durumu da örenyerinin bir bölümünü küçük bir NATO üssü kaplıyor. Kentte ilk göze çarpan kalıntı, yaklaşık 228 metre uzunluk ve genişlikteki yapay liman.

  1. Karain Mağarası

Korkuteli’ne 12 kilometre uzaklıktaki mağara, bir Prehistorik yerleşme yeri. Paleolitik çağdan beri kullanılan, Hellenistik ve Roma devirlerinde dinsel merkez kabul edilen mağaranın buluntuları yakındaki bir müzede sergileniyor.

  1. Saklıkent

Denize en yakın kayak merkezi. Antalya’ya 50 kilometre uzaklıkta. Kayak mevsimi Ocak-Mart ayları arasında. Merkezde iki teleski var. Saklıkent’e giren taksi, minibüs ve otobüslerden giriş ücreti alınıyor.

İlginizi Çekebilir >> Ankara’da Gezilecek Yerler