Ankara’da Gezilecek Yerler Belirlemesi Nasıl Yapılır?

Bir Ankara’lı için bu çok kolay olsa da dışarıdan gelen ziyaretçiler için bilinmesi güç bir eylem olan ankara’da gezilecek yerler belirmeyi sizler için nasıList ekibi olarak derledik.

Hemen sayfayı aşağı kaydırarak ankara’da gezilecek yerler listesinden en iyi mekanları öğrenin!

[YÖNTEM-1] Ankara’da Gezilecek Yerleri Öğrenin

  1. Hamamönü

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılan Hamamönü, gezginlerin kentin tarihi yüzünü görmek için Ankara gezilecek yerler listelerine ekledikleri bir bölge.

  1. Ankara Kalesi

4 bin yılı aşan bir geçmişe sahip olan Ankara Kalesi, çeşitli uygarlıklar tarafından hem savunma hem de yerleşim amaçlı kullanıldığı için çok sayıda onarım görmüş. Kim tarafından ve ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmeyen askeri yapı bu onarımlar sayesinde varlığını eksiksiz koruyarak günümüze kadar ulaşmayı başarmış.

  1. Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara Kalesi’nin dış duvarlarının güneydoğusundaki Atpazarı Semti’nde bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, biri Veli Mahmud Paşa; diğeri ise Rum Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilen 15. yüzyıla ait 2 Osmanlı yapısında konuklarını ağırlıyor.

  1. Anıtkabir

Ankara gezilecek yerler listemizin üst sıralarında, ülkemizin önemli yapılarından Anıtkabir bulunuyor. Üzerindeki gözlem evinden dolayı geçmişte Rasattepe adıyla anılan Anıttepe’de bulunan yapının şekline karar verilmesi için çeşitli ülkelerden 47 projenin katıldığı bir yarışma düzenlenmiş.

  1. Etnoğrafya Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk istirahatgahı olan Etnografya Müzesi, Türk Sanatı’nın Selçuklu’dan günümüze kadarki süreçte yaratılmış en önemli örneklerini barındırıyor.

  1. Hacı Bayram Camii

Mimar Mehmet Bey tarafından 1427-1428 yılları arasında inşa edilmiş olan Hacı Bayram Camii, Ulus’ta yer alıyor. Dış duvarları taş üzerine tuğla örülerek oluşturulan dini yapının en önemli kısmını, hemen bitişiğinde bulunan Hacı Bayram-ı Veli Türbesi oluşturuyor.

  1. Kurtuluş Savaşı Müzesi (I. TBMM)

Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak kullanılan I. TBMM Binası, İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin kulüp binası olarak Mimar Salim Bey tarafından tasarlanan yapı, 1915-1920 yılları arasında inşa edilmiş.

 

  1. Gençlik Parkı

Kentin simge mekânları arasında sayılan Gençlik Parkı, 275 bin m²’lik alanı içerisinde hem eğlenebileceğiniz hem de dinlenebileceğiniz olanakları barındırıyor.

İlginizi Çekebilir >> Mobil İETT Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Kaynak: [1]


Bununla ilgili nasıList'ler

Yorum Yap ·

[ratemypost]
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail