SGK Borç Ödeme Nasıl Yapılır?

GSS borcu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının şu sıralar akıllarını dolduran: sgk borç ödeme, gss borç sorgulama, sgk ödemeleri sorgulama gibi soruların cevabını nasıList ekibi olarak sizler için derledik.

Hemen sayfayı aşağı kaydırarak sgk borç ödeme nasıl yapılır resimli olarak adım adım öğenin.

  1. e-Devlet resmi web sitesine kimlik bilgileriniz ile giriş yapın.

e-Devlet resmi web sitesi kullanıcı girişi sayfası (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/) üzerinde T.C Kimlik Numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapın.

  1. Kişisel e-Devlet anasayfası üzerinden “Kurumlar” seçeneğini seçin.

Kişisel e-Devlet hesabınız üzerinde başarılı bir şeklide giriş yaptıktan sonra kendi e-Devlet anasayfanıza yönleneceksiniz burada “Kurumlar” seçeneğini tıklayın.

  1. Tüm Kurumlar sayfasından “S” harfini seçerek devam edin.

Yeni açılan Tüm Kurumlar sayfasındaki harfler üzerinden “S” harfi butonuna tıklayın.

  1. Açılan sayfada “Sosyal Güvenlik Kurumu” linki üzerine tıklayın.

Karşınıza çıkan sayfa üzerinde “Sosyal Güvenlik Kurumu” alanı üzerine tıklayın.

  1. “GSS Borç Durumu Belgesi Sorgulama” adlı linke tıklayın.

GSS borç durumunuzu öğrenmek için yeni açılan sayfada bulunan ilk linke yani “GSS Borç Durumu Belgesi Sorgulama” adlı linke tıklayın.

  1. “Sosyal Güvenlik Kurumu Kart İle Prim Ödeme” linkine tıklayarak sgk borç ödeme yapın.

Eğer ki bir önceki sorgu ekranın gss borcu çıkarsa gss borç ödeme için 4 numaralı işleme dönerek yeni açılan sayfada ekrandaki menüde bulunan son linke yani “Sosyal Güvenlik Kurumu Kart İle Prim Ödeme” yazan linke tıklayın.

  • e-Devlet üzerindeki bilgilere göre KKTU(Kredi kartı Tahsilat uygulaması) Sosyal Güvenlik Kurumunun tüm tahsilatlarının Kredi kartı ve Debit kart (Bankamatik Kartı) kullanılarak kurum web sayfası üzerinden yapılabilmektedir. “4A İşveren Ödemeleri, 4B Sigortalı Ödemeleri, Ek 5- Ek 6, Gss, Tarım2925 vs..” borç sorgu türleri için tahakkukların sorgulanarak güncel borcun tahsilatı yapılmaktadır. On üç (13) anlaşmalı bankanın kredi kartı ile komisyon ödeyerek debit kart ile komisyonsuz olarak tahsilat yapılmaktadır.

  1. Yeni sayfada sırasıyla “Uygulamaya git” ve “Onayla” butonlarını tıklayarak ödemenizi yapın.

Sırasıyla “Uygulamaya git” butonunu tıklayın ve yeni sekmede açılan sayfadaki “Onayla” butonunu tıklayın, kredi kartı bilgilerinizle açılan sayfada sgk borç ödeme işlemini tamamlayın.

Önerilen İçerik >> Tebligat Sorgulama Nasıl Yapılır?