Nasıl Yüzülür?

Yüzmeyi öğrenmek, ne yaptığınızı bilmediğinizde korkutucu olabilir. Endişelenmeyin, bu nasıList içeriğinde nasıl yüzülür kısaca korkutucu olmadan öğreneceksiniz. Yüzmeyi bilmeyen kişiler köpekleme nasıl yüzülür, kulaç atarak nasıl yüzülür, yüzme bilmeyenler nasıl yüzme öğrenir, denizde suyun üstünde nasıl durulur gibi sorular soruyor. Bir kez yüzmeyi öğrenince yüzmek sizin için bir alışkanlık olacak.

Hemen sayfayı aşağı kaydırarak nasıl yüzülür kısaca öğrenin!

[KISA VİDEO] Nasıl Yüzülür?

https://www.youtube.com/watch?v=vSOo6UMLHe0

Yüzmeyi öğrendiğinizde ilk olarak sığ suda pratik yapın, böylece herhangi bir sorunda hemen ayağa kalkabilirsiniz. Havuzun kenarına ya da bir yüzme tutanağına tutun ve bacaklarınızı suda yukarı ve aşağı doğru çırpın. Rahat olun, sırtınızı ve bacaklarınızla kendinizi itmek için suyu tekmeleyin. Kollarınızla uzak mesafelere uzanarak suda yüzmek için kulaç atın. Su üzerinde nasıl duracağınızı öğrenmek ve daha fazla yüzme hakkında ipucu için sayfayı aşağı kaydırarak içeriği okumaya devam edin!


[YÖNTEM-1] Suda Heyecanı Yok Etme

  1. Korkunuzu atın.

Birçok insan yüzmeyi öğrenmeden en başında bırakıyor, çünkü boğulmaktan korkuyorlar. Oysa ki boğulma çok basit yollarla önlenebilir. Yüzmeye başlayacağınız zaman aşağıdaki kurallara uymanız boğulma olaylarını azaltacaktır.

  • Yalnız yüzmeyin. Her zaman yanınızda başka bir insan olmasa bile iyi yüzme bilen biriyle yüzmeye gidin. Cankurtaranlı bir alan genellikle yüzmek için en iyi yerdir.
  • Hareketli suda yüzmeye başlamayın. Bir ırmak veya nehirde yüzmeyi öğreniyorsanız, suyun hareketinden daha fazla haberdar olmanız gerekir. Bu şekilde yüzmeyi öğrenmeniz gerekiyorsa, ne yaptığını bilen biriyle olduğunuzdan emin olun.
  • Üstesinden gelebileceğiniz bir derinlik içinde durun. İlk kez yüzmeyi öğrendiğinizde, içine girmeniz için çok derine inen suya girmeyin. Bu şekilde, bir şeyler ters giderse, ayağa kalkıp nefes alabilirsiniz.
  • Sert hava koşullarında yüzmekten kaçının. Hafif bir yağmur duşunda yüzmek iyi olmalı, ancak yaklaşan bir fırtına görüyorsanız ya da duyuyorsanız hemen sudan çıkın. Bu kural, ne kadar iyi yüzebileceğinize bakılmaksızın takip edilmelidir.
  • Çok soğuk suda yüzmeyin. Yüzmek için bacaklarınızı kürek çekmeye hareket ettirmeniz lazım, eğer soğuk suyun içinde yüzmeye başlarsanız, bu durum güçleşebilir.

  1. Yüzmeye alışın.

Sudayken havuzun ya da iskelenin kenarına tutun ve bacaklarınızın arkanıza doğru uzamasına izin verin. İzin verirseniz kolayca kaldırabilirsiniz. Ama bazı insanlar, üst bedeni yüzerken dibe batmayı severler. Endişelenmeyin; sadece yöntemi tekrar deneyin. Vücudunuzun yarısını bırakmaya alışkın olana kadar bunu karnınızda ve sırtınızda yapın.

  • Hazır olduğunuz anda sırtınız veya karnınızla yüzmeyi deneyin. Sığ derinlikte kalın, böylece yüzmeye başlayamasanız bile ayağa kalkabilirsiniz. Burnunuz ve ağzınız havadayken kulaklarınızın etrafında su olması garip gelebilir, ama buna alışacaksınız. Ekstra stabilite için kollarınızı dik açı yaparak vücudunuzun “T” şeklinde olmasını sağlayın.

  1. Panik yapmayın.

Çok derinde olmazsanız su üzerinde rahatça yatamayacağınızı bilin. Sırt üstü yüzemezseniz hızlıca nefes alıp vermeyin. Yapabildiğiniz kadar düz bir şekilde sırtınıza yaslanın ve suyun sizi taşımasına izin verin.

  1. Su altında pratik yapın.

Hala sığ bir derinlikteyken, derin bir nefes alın ve başınızı suya daldırın. Nefes nefese kalana kadar nefesinizi tutun ve burnunuzla yavaşça nefes verin, sonra tekrar dalın. Kabarcıklar çıkmalı. Ağzınızdan da nefes alabilirsiniz.

  • Burnunuzdan nefes alıp vermekten rahatsızsanız, kapalı tutabilir veya bir burun tıkacı takabilir ve ağzınızdan nefes alabilirsiniz.

  1. Gözlük takın (isteğe bağlı).

Gözlük takmak, gözlerinizi suyun altında daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir ve daha net görmenizi sağlayabilir. Göz çevresindeki süngerimsi çemberleri olan bir deniz gözlüğü alın ve suya batırın, böylece gözlük cildinize yapışır. Kayışı başınızın arkasına doğru sıkın, böylece gözlükler tam olarak oturur.


[YÖNTEM-2] Başlangıç Kulaçları ve Su Üzerinde Durma

  1. Bacaklarınızla tekmelemeye çalışın.

Sırt üstü yüzüyorsanız ya da hala havuzun kenarından tutuyorsanız tekmeleyebilirsiniz. (Her tekmenin sizi ne kadar ileriye götürebildiğini görmek için, bir tutamak kullanarak pratik yapın. Başınızı su üzerinde tutmaktan korkmadan tekme tekniğine odaklanın.

  • Çırpınan vuruşu deneyin. Ayak parmaklarınızı bir balerin gibi eğin, bacaklarınızı düz tutun ve küçük ayak hareketleri yaparken bacaklarınızı değiştirin. Bu hareketi yaparken ayak bileklerinizde en fazla fleksiyonu hissetmelisiniz.
  • Kırbaç vuruşunu deneyin. Bacaklarınızı kalçalarınızdan dizlerinize ve dizlerinizden ayak bileklerine kadar sıkıca tutun. Dizlerinizi kıvırın, böylece 90 derecelik bir açıya ulaşır, daha sonra hızlı bir şekilde dizlerinizi toparlayın ve bacaklarınızı bir arada tutan dairesel bir hareketle hareket ettirin. (Yani, her bacak ile yarım daire, sağ bacağınızı sağa ve sol bacağınızı sola doğru hareket ettirin.) Dizlerinizi çemberin dibine geri getirin ve tekmeyi yeniden başlatmak için tekrar kaldırın.

  1. Kulaç atmayı nasıl yapacağınızı öğrenin.

Kulaç atmayı öğrenmek yeni başlayanlar için harika vuruşlardır ve sizi oldukça hızlı bir şekilde hareket ettirir. İşte bunu nasıl yapacağınız:

  • Önce sırtüstü yatmayı deneyin. Sırtınıza yaslanın ve bacaklarınızla bir tekme atışı yapın. Kollarınızla, “sürünme” hareketini yapın, bir kolu düz bir şekilde havaya kaldırın ve başınızın yanındaki suya yeniden girerken düz tutun. Bir kez su altında, yan tarafına doğru düz bir konuma getirmek için bükün ve tekrarlayın. Alternatif silahlar yüzerken, parmaklarınızı ve ellerinizi olabildiğince düz tutmaya çalışın.
  • Bir ön vuruş deneyin. Karnınızda yüzer, bacaklarınızla bir çarpışma yapın ve kollarınızı ileriye doğru taramak için kullanın. Nefes almak için, başınızı şu anda sürünen kolun altında bir tarafa çevirin, nefes almak için yeterince kaldırabilirsiniz. Her seferinde aynı kolun altında bir nefes alın, böylece her iki vuruştan sonra nefes alıyorsunuz.

  1. Su üzerinde yürüyün.

Su üzerinde yürüme nefesinizi tutmanıza ve yüzmeden yüzünüzü yukarı çekmenize yardımcı olabilir. Yukarıda resimde gösterilen işlemi yapın ve dengede durmak için ellerinizi kullanın. Bir kolunuzu saat yönünde, diğer kolunuzu da saat yönünün tersine çevirin.


[YÖNTEM-3] İleri Yüzme Tekniklerini Kavrama

  1. Gelişmiş kulaç tekniklerini deneyin.

Suyun içinde daha rahat olduğunuzda, sizi daha hızlı veya daha az enerji ile hareket ettirecek yeni kulaç hareketlerini öğrenmeye başlayabilirsiniz. Sırayla bunlara çalışın:

  • Kelebek yüzme hareketi
  • Yunus kulaç hareketi
  • Kurbağalama yüzme hareketi

  1. Dalış yapmayı deneyin.

Suya dalış, suya girmeye başlamak için eğlenceli bir yol olabilir. Basit bir dalışla başlayarak daha zor dalış seçeneklerine geçin.

  • Dalış yapmadan önce su derinliğinin yeterli seviyede olduğuna dikkat edin.

[YÖNTEM-4] Olağanüstü Durumlara Hazır Olma

  1. Akarsu akıntısından nasıl kurtulacağınızı bilin.

Eğer hareketli bir suda yüzüyorsanız, akıntıya yakalanabilirsiniz. Bu durumda ne yapacağınızı bilmek hayatınızı kurtarabilir, bu yüzden suya girmeden önce bu adımları ezberlemeye çalışın.

  • Panik yapmayın. Bu, şimdiye kadar en önemli adımdır. Çırpınarak ve panik yaparak, kendinizi suyun altında çekersiniz.
  • Yana doğru yüzün. Doğrudan kıyıya veya doğrudan akıntıya doğru yüzmeye çalışmayın. Bunun yerine, kıyıya tam olarak paralel bir çizgide yüzmeyi deneyin.
  • Nefes almanızı sağlayan bir kulaçta yüzün. Yapabileceğiniz en güçlü kulaçla yüzün, aynı zamanda bol bol nefes almanızı da sağlar. Bu bir yan yürüyüş, ön tarama veya kurbağalama olabilir.
  • Mümkünse yardım isteyin. Yapabilirseniz, cankurtaran hareket veya bağırmak “Yardım!” en kısa sürede. Ancak, bağırırken yüzmeyi bırakmanız gerekiyorsa bunu yapmayın.

İlginizi Çekebilir >> Yoga İle Kas Nasıl Yapılır?


Bununla ilgili nasıList'ler

Yorum Yap ·

[ratemypost]

Sıradaki nasıList ↓

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail