Yağlı Boya Nasıl Yapılır?

Yağlı boya ile etkileyici resimler yapmak ister misiniz? İşte size, yağlı boyaların harika dünyasına rehberlik edecek bazı temel bilgiler. Temel teknikleri öğrendikten sonra dünya senin tuvalinde yer alacak!

Hemen sayfayı aşağı kaydırarak yağlı boya nasıl yapılır resimli ve adım adım öğrenin!

[YÖNTEM-1] Temel Araç Gereçleri Edinin

  1. Boyalarınızı seçin.

Yağlı boya yapmayı düşünmeden önce, yağlı boyalar almalısınız. Piyasada onlarca marka yağlı boya olmasına rağmen, bütçe kaynaklarının cazibesine kapılmayın. Ucuz, düşük kaliteli malzemeler almak, resminizi zor, sıkıcı ve sinir bozucu hale getirecektir. Birkaç lira daha fazla ödemek, tuvalinizde olan canlılığı iki katına çıkartacaktır.

  • Yağlı boya koleksiyonunuz için temel renkler; Sarı, Kırımızı, Mavi, Beyaz ve Siyah renklerinden oluşmalıdır.
  • Beyaz boya diğer boyalara göre daha hızlı tükendiği için bir kaç tüp daha fazla almanızda fayda var.

  1. Geri kalan boya malzemelerini alın.

Başlangıç adımında ressamlar, belirli malzemelerin paradan tasarruf etmesini engellemek eğilimindedirler. Bu tamamen doğru bir uygulama olsa da, yağlı boyayı eğlenceli ve kolay hale getirmeniz için ihtiyacınız olacak birkaç temel resim esasları vardır.

  • Yüksek kaliteli bir malzemeden birkaç temel boya fırçası seçin. Başlamak için çok fazla fırçaya ihtiyacınız yoktur, ancak her birinden bir kaçını alın. Farklı boyutlarda yuvarlak, düz ve kıl fırçaları ile başlayın.
  • Palet üzerindeki boyaları ve fırçaları temizlemek için eski bir bez parçası ve boyaları karıştırmak için bir palet bıçağına ihtiyacınız olacaktır

  1. Çalışma alanınızı hazırlayın.

Yağlı boya çok fazla malzeme gerektirdiğinden, kullanmak için geniş bir alana ihtiyacınız olacaktır. Mümkünse doğrudan güneş ışığından uzak bir alanda masayı kurun. Herhangi bir boya dökülmesinde kağıdın tahrip olmasını önlemek için bir bez kullanın.

  • Yağlı boya duman çıkartabilir, bu yüzden alanınızın açık bir pencere veya kapı ile iyi havalandırıldığından emin olun.
  • Güzel kıyafetlerinizi ve cildinizi korumak için eski boya kıyafetlerini giyin. Yağlı boya temizlemek için çok zor olduğu için temas etmemek için önlem aldığınızdan emin olun.
  • Uzun saçlarınız varsa, boyaya düşmediğinden emin olmak için bir at kuyruğu veya topuz şeklinde bağlayın. Taktığınız tüm bileklik veya bilezikleri çıkarın.

[YÖNTEM-2] Resminizi Değerlendirin

  1. Kaba bir taslak oluşturun.

Konunuzun hafif bir taslağını oluşturmak için kurşun kalem kullanın. Bunu doğrudan tuval üzerine veya izleme kağıdına uygulayabilir ve bir karbon kopya kullanarak aktarabilirsiniz. Konunuzu çizerken, kompozisyonu ve negatif alan kullanımını unutmayın.

  • Kompozisyon, tuval üzerindeki eşyaların yerleştirilmesidir. En iyi yerleşimi seçin, böylece gözün tek bir noktaya bırakılması yerine gözün tuvalin etrafına çizilmesi gerekir.

  1. Işık kaynağını bulun.

Gerçekçi bir resim oluşturmak için, tuval üzerinde açık ve karanlık belli açık lekeler olmalıdır. Konunuza bakın ve ışığın geldiği açıyı ve gölgelerin ve vurguların nerede bulunduğunu belirleyin.

  • Tüm ışık kaynakları gölgeler oluşturur, ancak doğrudan konunun üzerindeyse, onları görmek zor olabilir. Işığınızı veya öznenizi hareket ettirmeyi deneyin, böylece gölgeler ve parlak noktalar daha açık olur.
  • İnanılmaz derecede karanlık gölgeler veya inanılmaz parlak vurgularınız olmayabilir.

  1. Renklerinizi düşünün.

Yeni ressamlar için, konularının renklerini boyalarıyla karıştırdıkları renklere uydurmak genellikle çok zordur. Bunun nedeni, beynin idealleştirilmiş bir renk değeri sağlamasıdır; gökyüzünün mavi olduğunu görürsünüz, bu yüzden mavi boyayı karıştırırsınız, sadece boyalarınızın gerçek gökyüzünden çok daha parlak ve renkli olduğunun farkına varırsınız. İşin sırrı, beynimizin kullandığı renk sembollerini aşmak ve kullanılan gerçek renkleri incelemektir. Bu, boyalarınızın parlaklığını değiştirecektir.

  1. Konunun hareketine bakın.

Hareketsiz küçük bir hayat mı çizeceksiniz? Ya da rüzgarlı bir günde bir alandaki figürünüz, çok hareket yaratıyor mu? Öznenin hareketine dikkat etmek, fırça vuruşlarınızı planlamak için önemlidir.


[YÖNTEM-3] Yağlı Boya Yapmaya Başlayın

  1. Boyaları karıştırın.

Yağlı boya kuruması için çok zaman gereken bir boya türüdür. Ayrıca yağlı boyada, aynı boyayı iki kez karıştırmak neredeyse imkansızdır, bu yüzden boyalarınızı büyük partiler halinde karıştırın ve boyama seansları arasında saklayın, böylece her zaman doğru renklere sahip olursunuz.

  • Karıştırmak için renkleri bulmanıza yardımcı olacak bir renk paleti kullanın. Renk paleti birincil, ikincil ve üçüncül renklerin sırasını ve bunları nasıl yapacağınızı gösterir.
  • Saf tonlar beyaz veya siyahla karıştırılmamış renklerdir. İkincil renkleri oluşturmak için ana renkleri karıştırabilirsiniz.
  • Bir gölge yapmak için herhangi bir boya rengine siyah ekleyin.
  • Bir renk tonu oluşturmak için boyanıza beyaz ekleyin. Bu onu hafifletir ve daha pastel bir renk kazanır.

  1. Resmi yapmaya başlayın.

Tuvalde bulunan ve önceden çizdiğiniz boyama bölümlerini boyayın. Boyama bölümlerini boyarken katmanlar olarak ince ve kalın şeklinde boyayın.

  1. Farklı teknikler deneyin.

Resminizi mükemmelleştirmek için birçok yol var, ama hepsini öğrenmek yeni başlayan biri için çok zor olabilir. Bunun yerine, bu tekniklerden bazılarını birer birer toplamaya odaklanın.

  • Boyamak için bir palet bıçağı kullanmayı deneyin. Bu teknik, manzaralar ve tuvaliniz üzerinde hareket yaratmak için harikadır. Bıçağın alt kenarına bir miktar boya sürün ve kalın boya tabakaları oluşturmak için tuval boyunca gezdirin.

[YÖNTEM-4] Yağlı Boyayı Bitirin

  1. Hataları düzeltin.

Eğer resimde herhangi bir hata varsa üzülmeyin hemen nemli bir bezle onları tamamen kaldırabilirsiniz. Bunun için yaklaşık olarak (yağlı boya tuval üzerine ıslak iken) üç gün zamanınız var. Boyamanın tamamlandığına karar vermeden önce, herhangi bir değişikliğin gerekip gerekmediğini görmek için resminize bir göz atın.

  1. Kullanılmayan boyaları saklayın.

Renk paletiniz üzerinde kullanılmayan boyaları sonraki resim için saklayın. Bunun için küçük saklama kapları kullanabilirsiniz.

  1. Boya fırçalarınızı temizleyin.

Yağlı boya fırçanız üzerinde kurursa fırçanızı kullanılmaz hâle getirir. Bunun için yaptığınız boyama işleminden sonra fırçanızı mutlaka ılık bir su ile yıkayarak bir bez aracılığıyla iyice silin. Fırçaları kurutmak için bir kavanoz içerisinde bekletebilirsiniz.

  1. Bekleyin.

Yağlı boyanın kuruması için bekleyin. Eğer yağlı boya üzerinde kalın katmanlar varsa bekleme süresi daha uzun sürebilir. Resminizi el altında olmayan ve hava alan bir yere bırakarak gerekli kuruma süresini bekleyin.

yağlı boya nasıl yapılır

  1. Bir kat vernik ekleyin.

Resminiz tamamen kuruduğunda, resmi ve rengi korumak için bir kat vernik ekleyin. Koruyucu vernik işlemini uyguladıktan sonra herşey bitti! Yapmış olduğunuz yağlı boya resminiz duvara asmaya ve sergilenmeye hazır.

İlginizi Çekebilir >> Kağıttan Gemi Nasıl Yapılır?


Bununla ilgili nasıList'ler

Yorum Yap ·

[ratemypost]
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail